IL Nansen

  

Logo Nansen Langdistanse lørdag 27/8
 Stafett/lagkonkurranse 28/8 


 

Løpsleder: Per Engebakken

Tel 92290256

Løypelegger: Atle Berg 

 

____________________________

Os Idrettslag

os_il_2.jpg lite


Sprint fredag 26. august
 

Løpsleder: Ragnhild Dåsnes
Tel +95059272

Løypeleggere: Ivar Aukrust Osmoen

Skip Navigation Links.

Os Kommune

logo os kommune 

Det er kun 14 km fra Os sentrum til Røros, 20 km til Tolga og 40 km til Tynset. 
Os kommune strekker seg helt fra Femunden i øst til Forollhogna i vest, en avstand på over 8 mil. Av et samlet areal på 1039 km2 er hele 63 % fjell. Kommunen har rundt 2040 innbyggere. 

Os sentrum, ca. 600 m.o.h., ligger ved Glåma og ved foten av Håmmålsfjellet. Foruten kommunesenteret Os, med ca. halvparten av kommunens innbyggere, finnes bygdene Dalsbygda, Narjordet, Narbuvoll og Tufsingdalen. 

Os er en fjellkommune som preges av åpne jordbruksbygder, fjellbjørkeskog og slake fjell og lier. Det er furuskog i Glåmadalføret og i Tufsingdalen. Bare tre prosent er dyrka mark. 
Naturen er variert og rik fra karrig furuland i øst ved Femunden, til frodige seterdaler i vest inn mot Forollhogna. Lengst vest i kommunen ligger den markerte toppen Forollhogna, 1332 m.o.h. Forollhogna-området er vernet som nasjonalpark og er leveområde for en av landets mest produktive villreinstammer. Seterdalene Vangrøftdalen og Kjurrudalen er vernet som særpregede natur- og kulturlandskap. De høyeste fjellene i kommunen er Sålåkinna og Håmmålsfjellet på henholdsvis 1594 og 1543 m.o.h. 

Kommunen har mange muligheter for aktiviteter og severdigheter, og et rikt og aktivt kultur- og idrettsliv. Her kan du bli med på guidede turer med hest, hund eller til fots i flott terreng. Røros Aøpinsenter Hummelfjell har et familievennlig alpinanlegg som også har overnattigsmuligheter og stort hyttefelt rett ved siden av. Flotte langrennsløyper starter her, og det er et stort og godt løype- og tursti-nett i hele kommunen. Langs innsjøen Femunden er det rike muligheter for fjellturer, fiske og bærplukking. Bygdene Narjordet, Narbuvoll og Tufsingdalen byr på kulturelle og naturhistoriske severdigheter. I Kjurrudalen og Vangrøftdalen, nær Dalsbygda, er det nærmere 50 setre i drift. Fjellet Forollhogna (1332 m.o.h) byr på ypperlig utsikt over traktene og er et naturlig utgangspunkt for å oppleve en av våre nye nasjonalparker. 

oddentunetfjellbilde os kommune

 

 
 


Sponorer MN 2013

Byggern_200x62