Orientering

Ragnhild Dåsnes
dasnesr@gmail.com

O-gruppa på Facebook

Eventor (for påmelding til løp)

Nooreg (Nord-Østerdal o-region)

NOF logo

Skip Navigation LinksForside > Orientering

Fortsatt ledelse i bygdakampen

Vi beholdt ledelsen i bygdakampen også etter andre runde.  Hele 46 osinger deltok på rørosingenes løp i Mølmannsdalen.  Dermed rykket vi ytterligere litt fra Nansen, mens Røros nå puster oss i nakken.  Alle de tre klubbene som har to napp i vandrepremien fra før, kan sikre seg seier på høstens to runder. Vi satser på full mobilisering i Dalsbygda 28. august!

bygdakamp 2- resultater
Sammenlagt etter to løp

Ledelse i bygakampen

Hele 168 deltakere var med på årets første bygdakamp.  Vi stilte med 65 små og store løpere, og sikret oss en klar ledelse etter første runde.
RESULTATER - BYGDAKAMP 23 MAI 2018
 Sammenlagtresultat bygdakampen 2018
Med tanke på at vi starta med hjemmebanefordel, må vi mobilisere godt i de neste rundene, skal vi ha sjanse til å vinne vårt tredje napp i vandrefatet. Både Os, Nansen og Røros har to napp i vandrepremien, så det er svært sansynlig at en av klubbene vinner det til odel og eie etter denne sesongen.

Neste bygdakamp er på Røros 13. juni.  Sett av kvelden og bli med til Mølmannsdalen.

Sesongen er i gang

o-start 2018Til tross for småsurt vårvær var området rundt Os Barnehage fullt av ivrige o-rekrutter og noen litt mer garva på sesongstarten mandag 23. april. Som navnene på deltakerlista viser - det var et gledelig stort antall av våre ferske osinger:
Deltakere sesongåpning orientering 23.april 2018

Nå er også planene for hele sesongen klare, og det er mye å glede seg til.  På løpskalenderen her på hjemmesida ser dere at vi også har lagt inn treningsløp på Røros og Tolga.  Vi oppfordrer alle løpsglade til å benytte seg av tilbudene i nabobygdene.
Lokal sesongplan 2018
Komiteliste 2018
Arrangørveileder 2018

O-gruppas nye løpsdrakter

IMG_0073 (2)I år skal osingene vises  på O-løp!  Vi bestiller nye, flotte o-trøyer i alle størrelser, og håper at alle aktive, nybegynnere, trimmere og foreldre bestiller våre nye trøyer.  Felles løpstrøye bygger samhold og fellesskap - som vi håper at alle vil være en del av.
O-gruppa sponser trøyene, slik at prisen blir overkommelig for alle: 200 kroner for barn og ungdommer, 300 for voksne.  kvaliteten er førsteklasses Trimtex.

Prøvekveld for størrelser i Oshallen mandag 19. mars fra 18-20.  Har du ikke fått prøvd/bestilt - ta kontakt med Kari Osmoen, 93491684

Her kan du se trøyene

Kari ny leder i o-gruppa

På årsmøtet i februar valgte Jon Ola Kroken å gi seg som leder etter to år.  Nyutnevnt æresmedlem, Kari Osmoen, ble valgt til ny leder i O-gruppa.  Årsmeldinga forteller om et aktivt år i 2017, og regnskapet viser at gruppa har god økonomi.  Årsmeldinga leser du her.  Lista over o-gruppas tillitsvalgte finner du her

årsmøte 2018

Jubileumsfest med æresmedlemmer

O-gruppa markerte sitt 70 års jubileum med stor fest i Morgenrøden.  Ledet av Jon Ola Kroken ble det delt mange gode o-minner.  Høydepunktet var utnevnelsen av Kari Osmoen og Tor Jørund Østvang som nye æresmedlemmer i Os Idrettslag.  Særdeles velfjortjent, skal vi dømme etter applausen på jubileumsfesten.

æresmedlemmerjubileumskake

Flest løp på Bennet

Bennet Sauer (bildet til venstre) var 2017-sesongens ivrigste unge o-løper. Hele 17 deltakelser kunne han notere på aktivitetskortet.  Bildet til høyre viser gjengen som fikk premie for minst fem deltakelser.

Bennet Sauer_2sesongavslutning 2017

Ny stolpesuksess

Årets stolpesesong er avsluttet, og vi kan konkludere med nok en suksess-sesong.  Til sammen 616 personer har registrert totalt 13960 besøk på våre 50 stolper i Os Sentrum og Storegga.  Til sammenligning registrerte vi 424 stolpejegere i 2016,altså en økning på nesten 200 personer.  Som i fjor er stolpejegerne en "variert forsamling", med et aldersspenn på nesten 100 år. Drøyt halvparten hører hjemme i Os, resten kommer fra nabokommunene, og andre steder.  Vi har registrert særlig mange stolpeturister fra Mjøsregionen og Oslo-området, områder der det også arrangeres stolpejakt.

På o-gruppas sesongavslutning 29. oktober vil  vi dele ut gavekort til fem heldige vinnere.

Nansen vant bygdakampen

IL Nansen sikret seg en soleklar seier i årets bygdakamp, og sikret seg et nytt napp i vandrefatet.  Dalsbygdingene har mobilisert godt gjennom hele sesongen, og avslutta med hele 47 deltakere i finalen i Oslia.  Vi kom bra på slutten, stilte med 41 deltakere på hjemmebane, og sikret oss tredjeplassen etter Røros.

Her er resultatlista fra finalen 5 september: resultater bygdakampfinale 05.09.2017
og her er sammenlagtresultatene for årets bygdakamp: Sammenlagtresultat bygdakampen 2017

Resultater Nord-østerdalsmesterskapet

Os var vertskap for årets Nord-Østerdalsmesterskap i orientering.  Løpet gikk i Nørdalen 22. august, med nærmere 80 deltakere.  Lurer du på hvem som ble Nord-Østerdalsmestre, så finner du hele resultatlista her