Orientering

Ragnhild Dåsnes
dasnesr@gmail.com

O-gruppa på Facebook

Eventor (for påmelding til løp)

Nooreg (Nord-Østerdal o-region)

NOF logo

Skip Navigation LinksForside > Orientering

Nansen vant bygdakampen

IL Nansen sikret seg en soleklar seier i årets bygdakamp, og sikret seg et nytt napp i vandrefatet.  Dalsbygdingene har mobilisert godt gjennom hele sesongen, og avslutta med hele 47 deltakere i finalen i Oslia.  Vi kom bra på slutten, stilte med 41 deltakere på hjemmebane, og sikret oss tredjeplassen etter Røros.

Her er resultatlista fra finalen 5 september: resultater bygdakampfinale 05.09.2017
og her er sammenlagtresultatene for årets bygdakamp: Sammenlagtresultat bygdakampen 2017

Resultater Nord-østerdalsmesterskapet

Os var vertskap for årets Nord-Østerdalsmesterskap i orientering.  Løpet gikk i Nørdalen 22. august, med nærmere 80 deltakere.  Lurer du på hvem som ble Nord-Østerdalsmestre, så finner du hele resultatlista her

Klubbløp ved Åbbårpiggen

Her er noen bilder fra klubbløpet ved Åbbårpiggen 12. juni:

Røros og Nansen i tet i bygdakampen

Nansen mobiliserte formiddalbelt på hjemmebane i bygdakampens andre runde, og er nå helt oppe i ryggen på ledende Røros.  Vi må foreløpig nøye oss med en beskjeden 3. plass, med Tolga/Vingelen bak oss.  Vi får samle mot og krefter til de to avgjørende rundene til høsten -Tolga 29. august og finalen på Os 5. september. Intet er avgjort før siste løper er i mål, og når rørosingene og dalsbygdingene har klart å mobilisere på hjemmebane, så er vel ikke vi dårligere.

Resultater2. runde i bygdakampen
Sammenlagt etter 2 runder

Stolpejakten er i gang

I fire grader og småregn ble årets stolpejakt åpnet med stolpeslipp på Hagenjordet.  39 stolpejegere stemplet sine første fem stolper i løpet av den første timen, og var med i trekninga av et flott tommelkompass, som ble vunnet av Astrid Haugan Ryen.  Her er lista over alle som deltok på stolpeslippet:  Deltagerliste Stolpeslipp15 unge råtasser gjennomførte i tillegg kveldens råtassorientering.  Her er deltakerlista
stolpeslipp 2017

Resultater bygdakamp 1

Årets første bygdakamp ble arrangert på Røros som en del av Verdens Orienteringsdag.  Rørosingene sikret seg ikke uventa en solid seier på hjemmebane og leder klart  Så spørs det hvor gode de blir til å mobilisere til rundene i Os og Tolga .  Vi osingene satser på å komme mye sterkere tilbake.  Nå ligger vi på tredjeplass, like bak Nansen.  Det sørger vi vel for å endre når Nansen arrangerer 2. runde 8. juni?
resultater bygdakamp 24. mai 2017.  NB: Merk dere at Kari "tok en for laget" - og gjennomførte 6-kilometeren!

Sammenlagt etter 1 runde

Finn Fram-dagen

finn  fram 2_2Finn Fram-dagen ble arrangert i fint vårvær på Sundmoen lørdag 6. mai.  Her er  deltakerlista med resultatliste for to-kiloemetersløypa.

Strålende 1. mai-løp

Vårsol og våryre o-løpere var det som preget Verjåhagen og Os sentrum mandag ettermiddag.  Med smått og stort samlet løpet over 100 deltakere, fra ivrige små skattejegere til garva o-veteraner fra hele regionen.  Løpet var det tredje og siste i NØK sprintcup.  Resultatene finner du her.   Og her er lista over skattejegerne.

sprintfinale 2sprintfinale 1

Osinger i tiomila

tiomilaIvar og Jon Aukrust Osmoen gjorde sammen med tynsetingen Per Melander Often at Nord-østerdal var godt representert på førstelaget til NTNUI under årets store stafettbegivenhet - Tiomila i Sverige.  På bildet ser vi Ivar sende Jon ut på siste etappe, i 06-tida søndag morgen.  Da har stafetten gått gjennom hele natta. Laget endte på en flott 29. plass av totalt 324 lag.

Hvordan melde seg på O-løp?

på bygdakamper og klubbløp er det ingen forhåndspåmelding.  For andre løp i og utenfor regionen er det en fordel å melde seg på på forhånd.  For arrangøren er det kjekt å vite omtrent hvor mange som deltar, slik at det er nok kart til alle.  For løpere over 12 år er det tillegg i startkontingenten for de som ikke er forhåndspåmeldt.

Påmeldingssystemet i orientering heter Eventor, og har egen hjemmeside eventor.no

Orientering gruppesponsor

Stolpejakten

Stolpejakten varer fra 1. juni til 15. oktober.  Da står 50 stolper ute i Os sentrum og Storegga-området.  Du finner dem, og registrerer besøk ved å laste ned appen Stolpejakten på smarttelefon, eller manuelt på kartbrosjyren.  Kartbrosjyren får du på Spar, Best og Os Frivilligsentral, eller du kan laste ned den her: stolpejaktbrosjyre Os 2017