IL Nansen

Løypeleggere: Ivar Aukrust Osmoen

Skip Navigation Links.

Velkommen til KM og Midt Norsk mesterskap

Os IL og IL Nansen ønsker løpere, ledere, presse og publikum velkommen til Midt Norsk Mesterskap i orientering og KM langdistanse og stafett for Hedmark O-krets.  Vi håper på tre flotte orienteringsdager med spennende konkurranser i flott orienteringsterreng i Os og Dalsbygda.

Med to helt ulike arenaeer, og to helt ulike terreng, vil dere få et tverrsnitt av hva Os kommune har å by orienteringsløpere.  Vi ønsker også å markere lokal tilhørighet både i form av mye lokale premier, og i salgsteltet, der vi blant annet byr på vafler med molte fra distriktet.  I tillegg til kaffe, kaker, vafler og kioskvarer, selger vi varm grillmat alle dager.

Fredag 26. august:

Sprint med mål og samlingsplass Hummelfjell TOS Arena.  Løpet er Midt Norsk mesterskap i sprintorientering, men ikke mesterskapsdistanse for KM Hedmark.  Løypelengder mellom 1 og 3 km.

N-åpen, D/H -10, D/H 11-12N og D/H 13-16N  har start fra samlingsplass.  Øvrige klasser har ca 2 km å gå til start i til dels bratt motbakke.  Fra utsiktsplassen øverst i alpinanlegget går løypene "downhill" til mål.

Første ordinære start klokka 18.00.  Småtroll/N-åpen fra 17.00.  Direkteløyper fra 17.30.

Lørdag 27. august:  Midt Norsk mesterskap i langdistanse og KM lang for Hedmark på Grue i Dalsbygda, 10 km fra Os sentrum.  Løyper fra 2-13,5 kilometer.

Første ordinære start klokka 12.00.   Småtroll/N-åpen fra klokka 11.00

Søndag 28. august:  Midt Norsk Mesterskap stafett og KM stafett for Hedmark.  Lagkonkurranse for løpere mellom åtte og 12 år.  Samme arena som på lørdagens langdistanse.  Start stafett fra klokka 10.00.  Lagkonkurransen starter klokka 11.

I tillegg til mesterskapsklassene, har vi en åpen mix-klasse, der lagene kan settes sammen på tvers av alder, kjønn og klubbtilhørighet.  I denne klassen deles det ut premie, men ikke medaljer.

Lagkonkurransen er først og fremst beregnet på løpere født mellom 2004 og 2008, men det er lov å ha med yngre løpere på laget.  Laget skal bestå av mellom 3 og 5 løpere og det er helt ok å blande løpere fra flere klubber.   Alle løperne skal ha startnummer, men laget skal løpe samlet, og kun benytte èn Emit-brikke.  Opplegget er postplukk med fellesstart, der det er om å gjøre å samle flest mulig poeng i løpeet av en time.   Postene har ulik poengverdi, og på noen av postene er det aktiviteter.  Lagkonkurransen starter klokka 11.  Lag som kommer inn etter klokka 12, får trekk i poengsummen.

Laget skal løpe samlet over mål.  Det laget med flest poeng vinner.  Ved poenglikhet, vinner laget som har brukt korest tid.  Vi deler ut premie til alle deltakere på alle lag.

DSC_0067 web